tisdag 31 maj 2011

Integrations politik och spansktalande missionen i Stockholm

I söndags gav den spansktalande katolska missionen ett varmt välkomnande till sin nye rektor fader Cristian. Samtidigt firades en stor högtid med barnen som gick till sin första kommunion. Den nye rektorn har kommit till Stockholm från Colombia.

IMG_1497 IMG_1487  Fader Cristian, den nya rektorn i spansktalande missionen.

Fader Cristians ord som hälsning till missionen i mässan beskrev den spansktalande församlingen som en enda familj, som har sina rötter i Latinamerika. Det är det släktskapet som gör att alla som befann sig i kyrkorummet kunde samlas tillsammans. Men viktigast av allt var den katolska tron som alla bär med sig, en tro som står över allt annat.

Den spansktalande missionen i Sverige speglar en stor mångfald, liksom det katolska stiftet i Sverige har. I den spansktalande missionen finns väl representerade alla raser, kulturellt och socialt ursprung som finns på den amerikanska kontinenten. Det är en mångfald som förenas i ett språk: spanska, och en tro: den katolska. Den spansktalande missionen är ett exempel som det katolska stiftet i Sverige borde se till när kyrkoledare i Sverige vill genomföra integrationspolitik.

IMG_1484Ett barn som läser 

Man önskar all välsignelse till alla barn som gick till sin första kommunion och även önska Cristian lycka till i sin nya roll som rektor i den spansktalande missionen i Stockholm.

måndag 2 maj 2011

Få ord räcker för Johannes Paulus II

Den första tanken som kommer till mig när jag hör namnet Johannes Paulus II är av en man som ville visa det mänskliga ansiktet av vårt liv på Jorden. Den salige påven är verkligen en kristen lärare, han var en levande katekes, han visade att kristendomen framför allt är ett ställningstagande till livet, han talade alltid om hur vi ser på oss själva och på andra människorna. Han visade lösningen på de moderna ideologierna: ”Var inte rädda!” Johannes Paulus II är den sorts människa som har mycket att säga oss med få ord.

IMG_1160