lördag 21 augusti 2010

Maria upptagning till himmelen och de 731 som lämnade Katolska kyrkan

Den universella kyrkan firar den 15 augusti jungfrun Marias upptagning till himmelens fest. Gud har upptagit Maria till himmelen med kropp och själ.

IMG_6925

Stockholms dekanat anordnade en Mariasvallfärd till stiftgården Marielund den 14 augusti
2010. Vandringen leddes av biskop Anders Arborelius. I Mariavallfärden representerades
några av de nationella grupperna, polacker, vietnameser, irakier, spanska missionen och de infödda svenskarna. Under rosenkransbönen vandrade pilgrimer från Nyckelby till Maria i Lourdesgrottan i stiftsgården. Där firades mässan med biskop Anders som huvudcelebrant.

IMG_6961 Fader Mattias Grand och biskop Anders Arbolerius

IMG_6916 Pueri Cantore

Han predikade om Marias upptagning i himlen och dess betydelse för katoliker. Han talade
om Marias plats i himlen, hon skall vara vår förebild och vårt hopp. Maria hjälper de troende
på tre sätt: att förankra tron, att stärka hoppet och att förmedla Guds kärlek. Biskopen bad
för de 731 personer som lämnade katolska kyrkan i fjol och för att de skall hitta tillbaka till
Kyrkan.

IMG_6904

Den 15 augusti firades i Sankta Eugenia kyrka festen till jungfru Marias upptagning i himlen.
Den dagen gästades högmässan av en kör från Schweiz. Huvudcelebrant var pater Erwin
Bischofberger. Han talade i sin predikan om de tre grunderna i den katolska kristendomen: att känna, tänka och se i sammanhang. Maria är i centrum av den katolska tron, inte i marginalen, utan nära Jesus Kristus. Pater Bischofberger beskrev även hur trossatsen om Marias upptagning till himlen formulerades och hur den dogmen kom till.

p Bischofbergers predika:

1 kommentar:

  1. Du skriver:” Maria är i centrum av den katolska tron, inte i marginalen, utan nära Jesus Kristus.”

    Att differentiera, Den historiska personen Messias var en Ribi som hette Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.
    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” [not 1 ] och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”.

    Dokumentationen [2] bevisar att hans efterföljare hette Netzarim och att de inte startade kristendom, utan var en fullständigt separat rörelse från kristendom.
    Ribi Yehoshua var Skaparens son, på det sätt som alla som tillhör Skaparens förbund med Israel är Hans söner. Alltså, andliga söner. Han var inte en "inkarnerad människo-gud". Det är så termen son till Elohim används i den judiska Bibeln. Han var inte gud. [2]

    Vidare, även hans mor var en människa. Människor gör fel. Det finns ingenting som tyder på att hans mor inte gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. Enligt ”Moseböckerna” som Ribi Yehoshua undervisade och troget höll fast vid, är det fel att be till människor.

    Noter
    1.http://bloganders.blogspot.com/2010/07/matteus-517-20-i-den-ursprungliga.html
    2.Alla påståenden belagda på hemsidan www.netzarim.co.il

    SvaraRadera