tisdag 16 augusti 2011

Birgittasystrarnas kongregation firar 100 år: högtidlig vespergudstjänst med procession

 

Idag 15 augusti firades Marias upptagning i himlen men samtidigt var det tillfälle för Birgittasystrarna i Djursholm att fira 100 år som egen kongregation. På programmet fanns en högtidlig vespergudstjänst leds av biskop Anders Arborelius som inledde kvällens bön med  att tala om Birgittasystrarnas viktigaste uppgift. Biskop Anders lyfte fram hur systrarna försöker sprida Guds kärlek och omsorg, och att tack vare systrarna har Birgittas nådegåvor nått många människor. På detta sätt visar det sig hur alla har en uppgift i Guds rike, särskilt Maria Elisabeth Hesselblad, som var den person som man särskilt minns idag.

Mons Anders Arborelius predika


Efter vespern gick man i  procession till Mariagrottan som systrarna har i sin trädgård där man hade en kort andakt med Mariapsalmer. Processionen avslutades vid krucifixet som finns i samma trädgård, inte långt ifrån Mariagrottan.

IMG_2440
För att se mera bilder klick mitt på bilden.

Kvällen avslutade med en mycket god måltid som Birgittasystrarna bjöd på efter vespern och processionen. Man kunde, som alltid, uppleva systrarnas gästfrihet och god mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar